triple-O systeem


Het triple-O ozon systeem is een uniek gepatenteerd systeem voor het desinfecteren van vloeistoffen en lucht.

Het combineert de oxiderende eigenschappen van ozon en chloor en maakt gebruik van een speciale gepatenteerde continue toediening van ozon, waarbij een zeer kleine hoeveelheid ozon nauwkeurig gedoseerd wordt. Deze combinatie van ozon en belucht chloor heeft zich bewezen als de meest effectieve vorm van water desinfectie.

Door de speciale wijze van bereiden en toedienen van het ozon, kan bij een zeer lage concentratie een bijzonder hoog rendement bereikt worden. Bij het triple-O concept zijn geen speciale voor- of nabehandelingsstappen benodigd en kan met slechts ťťn enkele stap worden volstaan.

Bijkomende voordelen van het triple-O concept zijn de relatief lage aanvangsinvestering, geringe benodigde ruimte en de zeer lage bedrijfskosten (energie verbruik vergelijkbaar met dat van een gloeilamp).

Het systeem wordt onder andere veel toegepast voor zwembaden, maar ook voor industriŽle processen, bijvoorbeeld bij de vis- en vleesverwerkende industrie en in koeltoren systemen waar bacteriegroei een probleem is.

triple-O werkingsprincipe

Ozon produktie

Zuurstof (O2) uit de omgevingslucht wordt door een hoogspanningsveld in een kringontladingsgenerator geleid, waarbij de zuurstof deels wordt omgezet in Ozon (O3).

De zuurstof wordt aangezogen middels een venturi in een by-pass leiding. Hierdoor wordt een onderdruk gecreŽerd en wordt direct de ozon direct zeer intensief gemengd.

De ozon komt direct in de hoofdstroom terecht. Het verbetert de waterkwaliteit door bacteriŽn te oxideren, alsmede virussen, algen, olie, ureum en andere soorten vervuiling.

Tijdens verbruik wordt de ozon weer geconverteerd naar zuurstof. Doordat met laag geconcentreerd ozon gewerkt wordt en ozongenerators opgebouwd zijn uit hoogrendementscomponenten, is de benodigde energie voor de ozonproduktie minimaal (te vergelijken met een 100 Watt gloeilamp).