Werkingsprincipe
De producten worden gekoeld in een omgeving van een invriesmedium, terwijl ze
getransporteerd worden op een lopende band. Het invriesmedium, vloeibaar stikstof
of kooldioxide, wordt in tegenstroom door het systeem geleid. De snelheid van
invriezen garandeert een zeer gering verlies van vocht en gewicht van de producten,
terwijl de volle smaak en het aroma volledig behouden blijven. Deze wijze van
invriezen beschadigt de cellen niet, vermindert de vorming van ijskristallen
en verhindert de groei van micro-organismen Deze technologie is .beter, sneller
en efficiënter dan conventioneel invriezen. De tunnel heeft een gefixeerde bovensectie
met een transportband. De ondersectie is beweegbaar dankzij een luchtkussen
systeem, wat de reiniging sterk vereenvoudigt.
Kenmerken
Technische parameters | |
Kapaciteit (afhankelijk van behoefte) | Bv. 500 kg product/uur (bandbreedte 915 mm, lengte van tunnel 4500 mm) |
Breedte B | Afhankelijk van breedte band |
Gas consumptie (stikstof, kooldioxide) | Product afhankelijk |
Afmetingen | Afhankelijk van behoefte |
Band breedte | 660, 915, 1250, 1500 mm |
Efficiënte lengte | 4000 ¸ 24000 mm |
Tunnel hoogte | ~2495 mm |
Efficiënte hoogte | 1545 mm |
Voeding | 380 V, 50 Hz |
Max. vermogen | ~ 7 kW |
Voeding van pneumatische kussens | Perslucht van bestaand netwerk of stikstof |