ABF zelfreinigende terugspoelfilters


De ABF is een volautomatisch terugspoelfilter en is ontwikkeld als een eenvoudige en probleemloze oplossing voor het verwijderen van zwevende verontreinigingen uit vloeistoffen.

Dankzij de specifieke eigenschappen van het filter - een hoge efficiency, betrouwbaarheid, rendement, gebruiksgemak en weinig onderhoud c.q. handling - heeft het zijn weg gevonden in uiteenlopende takken van industrie.

ABF filters zijn te vinden in de chemische industrie, voedingsmiddelen en dranken, plasticsindustrie, land- en tuinbouw, drinkwaterinstallaties, rioolzuiveringen etc.

Veel voorkomende toepassingen zijn o.a. het filtreren van oppervlaktewater, koelwater / koeltoren systemen, in- en effluent filtratie, apparatuurbescherming (bv. warmtewisselaars, sproeiers, membraanfilters / omgekeerde osmose), irrigatie en product verbetering.

Bij dit laatste kan men denken aan suikersapfiltratie, één van onze specialisaties.

De ABF volautomatische zelfreinigende vloeistoffilters werken met behulp van (plaatselijke) terugspoeling, welke gestart wordt met behulp van een drukverschilmeting. Voor het terugspoelen wordt gebruik gemaakt van de aanwezige vloeistofdruk na het filter. Dankzij het reinigings principe met kleine terugspoelnozzles wordt het gehele filterelement optimaal gereinigd, terwijl de filtratie niet onderbroken wordt.

 

documentatie